20 000 електрически автомобила ще извършват транспорт без водач Британската

...
 
20 000 електрически автомобила ще извършват транспорт без водач Британската
Коментари Харесай

Jaguar I-PACE става първият автономен модел на ток

  20 000 електрически автомобила ще правят превоз без лидер
Британската компания Jaguar Land Rover и компанията Waymo, която беше основана по план за самостоятелен автомобил на Гугъл, оповестиха дълготрайното си партньорство в създаването на първия в света първокласен самостоятелен електромобил за транспортни услуги. Двете компании ще работят взаимно, с цел да проектират и конструират коли без лидер.

Това дълготрайно стратегическо съдействие ще подкрепи за общите цели на Jaguar Land Rover и Waymo да създадат колите по-безопасни, да освободят скъпото време на хората и да подобрят подвижността за всички. Първият автомобил, оборудван с технология за самостоятелно ръководство, е електрическият кросоувър Jaguar I-PACE, който е подготвен за всеобщо произвеждане и ще стартира проби по-късно тази година.

 
 Тестовете и събирането на данни в действителни условия ще разреши на инженерите да подобрят технологиите. Тестовете и събирането на данни в действителни условия ще разреши на инженерите да подобрят технологиите.
 

Пътните проби и събирането на данни в действителни условия ще разреши на инженерите на Waymo и Jaguar Land Rover да усъвършенстват технологиите и да обезпечат оптимална сигурност и надеждност. През първите две години ще бъдат създадени до 20 000 автомобила Jaguar I-PACE и ще бъдат налични за клиентите на услугата на Waymo за

превоз без лидер, евентуално извършвайки 1 милион пътувания дневно.

Първият напълно електрически кросоувър Jaguar I-PACE беше стартиран през месец март. Той е напълно нов, удобен и мощен електрически автомобил. От компанията Jaguar имат желание да влагат обилни средства и да се трансфорат в водачи при самостоятелните, свързани и бъдещи електрифицирани технологии. До момента Waymo е единствената компания с автопарк от напълно самостоятелни коли по публичните пътища, без хора на предната седалка. По-късно тази година Waymo ще започва първата в света транспортна услуга с самостоятелни коли, позволяваща на хората да си поръчат кола посредством приложението на Waymo.

 
 Автономният I-PACE беше показан на автосалона в Ню Йорк от шефовете на Waymo и Jaguar. Автономният I-PACE беше показан на автосалона в Ню Йорк от шефовете на Waymo и Jaguar.
 

„ Новият Jaguar I-PACE е един непостижим автомобил, който превзема въображението на клиентите по света ”, сподели проф. доктор Ралф Спет, основен изпълнителен шеф на Jaguar Land Rover. „ Нашият блян към развиването на интелигентната подвижност се нуждае от експертни дълготрайни сътрудници. Обединявайки сили с Waymo, ние сме новатори в тласкането напред на границите на технологиите. Заедно ще предоставим самостоятелния Jaguar I-PACE, предлагащ грацията, простора и екологичното задвижване, които клиентите чакат ”, добави Спет.

„ Докато ние в Waymo сме фокусирани върху основаването на най-опитния лидер в света, екипът на Jaguar Land Rover е създал напълно нова платформа за електрически акумулатори, която ще зададе нов стандарт във връзка с сигурността, дизайна и опциите. Сигурни сме, че клиентите на Waymo ще се любуват на безвредното, първокласно и прелестно прекарване, което самостоятелният Jaguar I-PACE ще предлага ”, съобщи Джон Крафчик, основен изпълнителен шеф на Waymo.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР